Το Λογιστικό Φοροτεχνικό Γραφείο μου, είναι ένα νέο, σύγχρονο γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων, με έδρα τη Καρδίτσα το οποίο μέσα από ένα ευρύ φάσμα οικονομικών, φοροτεχνικών, και λογιστικών υπηρεσιών επιδιώκει την κάλυψη των επιχειρηματικών αναγκών τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ιδιωτών.
Η εμπειρία μας και η συνεχής κατάρτιση του προσωπικού μας, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα.

Απρίλιος 2010
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ - ΚΑΚΑΡΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Προς παράταση της περαίωσης και καμπάνια
Σάββατο, 13 Νοέμβριος 2010 00:07

peraiosiΣε παράταση των προθεσμιών υπαγωγής στην περαίωση προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από αίτημα του εμπορικού κόσμου, αλλά και λόγω της... απροθυμίας που δείχνουν έως τώρα οι φορολογούμενοι να συμμετάσχουν στη ρύθμιση.

Επίσης, για να... πουσάρει την περαίωση το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει διαφημιστικά σποτάκια, τα οποία θα μεταδοθούν σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καμπάνια αναμένεται να συνδυαστεί με παράταση των προθεσμιών για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Κι αυτό καθώς οκτώ ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας στις 18 του μήνα για την αποδοχή ή όχι της περαίωσης, τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν πως οι υπόχρεοι το... σκέφτονται να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Περισσότερα...
 
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για συντάξεις γυναικών με ανήλικα τέκνα
Παρασκευή, 12 Νοέμβριος 2010 19:44

sintaxeisΕως και 30% μπορούν να αυξήσουν τη σύνταξή τους όσες γυναίκες ? ασφαλισμένες στο ΙΚΑ συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στο 2010 με μειωμένο ποσό ενώ είχαν από τις 15 Ιουλίου (ημερομηνία δημοσίευσης του νέου ασφαλιστικού νόμου) τη δυνατότητα να λάβουν πλήρη σύνταξη με το καθεστώς των μητέρων με ανήλικα: Δηλαδή, είχαν κατά το παρελθόν τουλάχιστον 5.500 ένσημα και ανήλικο παιδί. Τη δυνατότητα ακύρωσης των συνταξιοδοτικών αποφάσεων και της έκδοσης νέων, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων, προβλέπει εγκύκλιος του ΙΚΑ.

Εγκύκλιος
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
«Για τις περιπτώσεις που έχουν ήδη εκδοθεί συνταξιοδοτικές αποφάσεις, εφόσον η αίτηση συνταξιοδότησης είχε υποβληθεί πριν από την 15/7/2010, απαιτείται η υποβολή αίτησης από τις ενδιαφερόμενες για ανάκληση της συνταξιοδοτικής απόφασης, με έντοκη επιστροφή των ήδη καταβληθεισών συντάξεων και έναρξη καταβολής από ημερομηνία υποβολής της νέας αίτησης». Οπως εξηγεί στην «Η» ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούρλος η έκδοση νέας συνταξιοδοτικής απόφασης, με χρήση της ευνοϊκότερης διάταξης, συμφέρει σε κάθε περίπτωση μακροπρόθεσμα την ασφαλισμένη αφού θα λάβει πλήρη σύνταξη σε ηλικία 55 ετών και όχι μειωμένη στην ίδια ηλικία:

Περισσότερα...
 
Oι 5 παγίδες με τα τεκμήρια
Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010 08:52

oikonomia4Πονοκέφαλο σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους προκαλούν ήδη τα νέα τεκμήρια διαβίωσης με τις πέντε παγίδες που έχουν στήσει. Πολλοί φορολογούμενοι που κατοικούν σε μισθωμένη κύρια κατοικία ή έχουν αποκτήσει πρώτη κατοικία με στεγαστικό δάνειο ή έχουν κληρονομήσει ακίνητα κινδυνεύουν να πληρώσουν υψηλότερο φόρο από αυτόν που αναλογεί στα πραγματικά τους εισοδήματα.

Με το νέο σύστημα το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να εντοπίσει όσους τα τελευταία χρόνια φοροδιαφεύγουν συστηματικά και να εισπράξει 700 εκατ. ευρώ το 2011.

Ομως στη νέα διαδικασία κινδυνεύουν να «εγκλωβιστούν»

1. Φορολογούμενοι, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, που ενώ έχουν στην κατοχή τους ακριβές και μεγάλες κατοικίες, πισίνα, πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφος αναψυχής, οικιακή βοηθό και πληρώνουν δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, δήλωναν μέχρι σήμερα στην Εφορία προκλητικά χαμηλά εισοδήματα, ακόμη και στα όρια της φτώχειας.

Πολλοί από αυτούς θα υποχρεωθούν το 2011 να εμφανίσουν στη φορολογική τους δήλωση υψηλότερα εισοδήματα. Διαφορετικά θα φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια ή τις «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης». Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός γιατρού που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ και διαθέτει μονοκατοικία 200 τ.μ. στην Κηφισιά, ένα εξοχικό 150 τ.μ., δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (2.500 και 3.000 κ.εκ.) και στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο πληρώνοντας 18.000 ευρώ τον χρόνο για δίδακτρα. Με βάση τα νέα τεκμήρια το ελάχιστο ετήσιο εισόδημά του υπολογίζεται σε 66.356 ευρώ.

Με το νέο σύστημα θα υποχρεωθεί να εμφανίσει εισόδημα αυξημένο κατά 33% και να πληρώσει περισσότερο φόρο κατά 54% ή 6.342 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για την εφαρμογή των νέων τεκμηρίων και έχει ζητήσει ήδη από ιδιωτικά σχολεία τις λίστες με τα ονόματα των μαθητών που φοιτούν.

Περισσότερα...
 
Εκπτώσεις για όσους πληρώσουν, κατασχέσεις για απρόθυμους
Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010 08:49

euro"Εκπτώσεις" για όσους πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και κατασχέσεις για τους... απρόθυμους προβλέπονται στο τελικό σχέδιο για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
Ετσι με το δέλεαρ της διαγραφής έως και του 100% των προσαυξήσεων και την εξόφληση μέχρι και σε 45 μηνιαίες δόσεις, το υπουργείο Οικονομικών καλεί 1.300.000 οφειλέτες να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τα χρέη τους προς το Δημόσιο.
Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ.
Οσοι οφειλέτες δεν επωφεληθούν από την... τελευταία ευκαιρία θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις ακινήτων και τραπεζικών καταθέσεων.
Οι φορολογούμενοι για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει έως τις 29 Οκτωβρίου 2010 να προσέλθουν στην αρμόδια εφορία ή στο τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένα τα χρέη τους και να ζητήσουν την ένταξή τους στη ρύθμιση.
Οσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν εφάπαξ το χρέος τους, θα απαλλαγούν 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και θα έχουν έκπτωση από τυχόν πρόσθετους φόρους ή πρόσθετα τέλη που συμβεβαιώθηκαν με την κύρια οφειλή από το έτος 2007 και μετά σε ποσοστό από 10% έως 40%.
Οι υπόλοιποι μπορούν να εξοφλήσουν έως και 45 δόσεις με διαγραφή από 50% έως και 95% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
Στη ρύθμιση έχουν την ευκαιρία να υπαχθούν και να "γλιτώσουν" από τον πλειστηριασμό τα ακίνητά τους οι 90 μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν στο Δημόσιο 35,9 εκατ. ευρώ και έχουν στην κατοχή τους 917 ακίνητα.
Η ρύθμιση είναι ιδιαίτερα ευέλικτη, αφού:

Περισσότερα...
 
Φοροκάρτα χωρίς όνοµα
Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010 08:50

euro2Σε µια υπεραπλουστευµένη µορφή φοροκάρτας προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών προκειµένου να ξεπεράσει σκοπέλους που συνδέονται µε την προστασία προσωπικών δεδοµένων. Ετσι, εγκαταλείπονται τα σχέδια για αναγραφή του ονοµατεπώνυµου και του αριθµού φορολογικού µητρώου, και στις φοροκάρτες που θα κάνουν πρεµιέρα στις αρχές του νέου έτους θα υπάρχει µόνο ένας αριθµός.
«Δεν θα έχουν ούτε ΑΦΜ, ούτε όνοµα, αλλά µόνο έναν αύξοντα αριθµό, τον οποίο µόνο το υπουργείο Οικονοµικών θα µπορεί να ταυτίσει µε πρόσωπο», λέει στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων, Διοµήδης Σπινέλλης, που βρίσκεται σε στενή συνεργασία µε τους τραπεζίτες για να κλείσει άµεσα η τελική συµφωνία.
Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει υπουργείο Οικονοµικών και τραπεζίτες αφορά την ενεργοποίηση των καρτών µε τρία απλά βήµατα:

Περισσότερα...
 
«Μπλοκάρουν» τις πιστωτικές
Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010 08:47

oikonomia1«Μπλοκάρουν» τις πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες, αν ο καταναλωτής καθυστερήσει -έστω και μία μέρα- να πληρώσει τη δόση του, ενώ βάζουν «χέρι» και στους καταθετικούς λογαριασμούς για να εισπράξουν τα χρωστούμενα, με απόφαση δικαστηρίου.
Το σκηνικό στις πιστωτικές κάρτες έχει αλλάξει άρδην, αφού στο «κόκκινο» βρίσκονται 1,2 εκατομμύρια κάρτες, δηλαδή το 20% στο σύνολο των πιστωτικών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Δηλαδή η 1 στις 5 κάρτες δεν πληρώνεται και αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες ψάχνουν 1,8 δισ. ευρώ από «κόκκινες» οφειλές (στα 9 δισ. ευρώ τα συνολικά υπόλοιπα).
Η συγκεκριμένη πρακτική εφαρμόζεται από το σύνολο των τραπεζών με διαφοροποιήσεις. Το ποσοστό των καρτών που βγαίνει κάθε μήνα εκτός συστήματος -έστω και για λίγα 24ωρα- είναι πολύ υψηλός και φτάνει ακόμα και το 50%.
Αλλες τράπεζες «μπλοκάρουν» την κάρτα μόλις λήξει ο λογαριασμός πληρωμής και την ενεργοποιούν εκ νέου μόλις πληρωθεί. Αλλες απενεργοποιούν την κάρτα αν ο καταναλωτής δεν πληρώσει 2 συνεχόμενες δόσεις (και πάλι η κάρτα ενεργοποιείται μόλις πληρωθεί).
Αν τώρα κάποιος καθυστερήσει επί τρεις μήνες την πληρωμή της κάρτας του, η τράπεζα μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής από το Πρωτοδικείο. Αν το δικαστήριο εκδώσει απόφαση ότι ο Χ οφείλει ποσό, για παράδειγμα 2.000 ευρώ στην τράπεζα, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έχει το ελεύθερο αν ο οφειλέτης διατηρεί λογαριασμό κατάθεσης να εισπράξει το ποσό οφειλής. «Χέρι» στον λογαριασμό δεν μπορεί να βάλει η τράπεζα στην περίπτωση που είναι λογαριασμός μισθοδοσίας ή σύνταξης. Οι τραπεζίτες σημειώνουν ότι πρόκειται για «μέτρο προστασίας» των καταναλωτών, αφού τους προφυλάσσουν από νέα διόγκωση της μη εξυπηρετούμενης οφειλής τους.
Οι καταναλωτές, από την πλευρά τους, θεωρούν ότι το «μέτρο είναι εξαιρετικά σκληρό και άδικο».
Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι οι τράπεζες χρεώνουν «πέναλτι» της τάξης του 8% με 9% στην περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση πιστωτικού ορίου.
Δηλαδή αν κάποιος ξεπεράσει κατά 500 ευρώ το πιστωτικό του όριο, πέρα από τον τόκο που αναλογεί στο ποσό θα πληρώσει και πέναλτι ύψους 40 με 45 ευρώ. Το πέναλτι υπήρχε και στο παρελθόν, μόνο που δεν ξεπερνούσε το 1% με 1,5%.
Στα 9 δισ. ευρώ (από 10 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009) είναι σήμερα τα συνολικά υπόλοιπα από πιστωτικές κάρτες και οι καθυστερήσεις στο σύνολο της αγοράς διαμορφώνονται στο 20% με ανοδική τάση. Οι κόκκινες οφειλές έχουν φτάσει στα 1,8 δισ. ευρώ. Για το 2011 τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών θα μειωθούν στα 8 δισ. ευρώ και «βλέπουν» περιορισμό των επισφαλειών από το 2ο εξάμηνο του 2011.
Μετά από 3μηνη καθυστέρηση πληρωμής

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 6